torsdag 1 maj 2008

Lagen i Girot, del1

Det har inte blivit många inlägg i år men det blir det förhoppningsvis ändring på. Jag tänkte skriva lite om lagen som ska köra Giro d’Italia som startar den 12maj. Laguppställningarna är inte spikade till 100% ännu men de flesta är mycket nära.

Det första laget ut blir Serramenti Diquigiovanni som har ett av de starkaste lagen och en av favoriterna till totalsegern i laget.

Laguppställning:
Gilberto Simoni
Niklas Axelsson
Alessandro Bertolini
Danilo Hondo
Raffaele Illiano
Gabriele Missaglia
Daniele Nardello
Carlos Ochoa
Josè Serpa



Kapten i laget är Gilberto Simoni som vunnit Girot två gånger tidigare, 2001 och 2003 samt varit på pallen ett flertal gånger. Simoni blir att räkna med i top10 listan i år också men Girot innehåller fler tempokilometrar än på riktigt länge. Redan på den första etappen(lagtempo) riskerar han att tappa på flera av de andra favoriterna.

Spurtaren i laget är Danilo Hondo men han har förlorat sin forn stora form och kan inte räkna med några segrar då han kommer att ställas mot Bennati, Richeze, Gasparotto och inte minst en starkt uppbackad Petacchi.
Lagets styrka är uppför där Simoni är stark och hans hjälpryttare kommer att finnas med i täten länge. Axelsson och Serpa är båda så pass starka att de själva kan vinna bergsetapper.
Med lite tur och svenskt önsketänkande kan Niklas Axelsson sluta i top 10.

Som lag två blir det Barloworld som är förhållandevis nya i de stora sammanhangen men det är ett bra lag som kan hävda sig både i bergen och på slätan.

Laguppställning:
Patrick Calcagni
Enrico Gasparotto
Mauricio Soler
Francesco Bellotti
Stephen Cummings
Geraint Thomas
Felix Cárdenas
Carlo Scognamiglio

Kapten i laget är Mauricio Soler som vann bergatröjan i Tour de France 2007. Han är stark uppför men kommer inte att vinna Girot, han saknar tempostyrkan som kommer att behövas.
Lagets spurtare, Enrico Gasparotto har stor chans att vinna de lite tuffare spurtetapperna där Milrams tåg kommer att misslyckas. Gasparotto är en cyklist i klass med Pozzato!

Lagets chanser totalt är troligtvis begränsade, Soler måste hoppas på att Cárdenas har hittat formen för att få en bra uppbackning uppför. Den största bristen i Borloworld är precis som för Serramenti Diquigiovanni, tempoetapperna.

Fler lag kommer i morgon!

Inga kommentarer: