söndag 12 juli 2009

Sigtuna ToR med bonk

Jag rullade hemifrån strax efter nio i morse för mitt andra träningspass på 7veckor, skada och renovering av mitt vardagsrum är det som har satt stopp för mitt tränande. Jag dök upp först till Welcome hotel som var samlingsplatsen för dagens runda, efter någon minut dök Nypan upp på tempocykeln med struthjälmen på, han hade redan kört dagens pass och var påväg hem.

Snart droppade de andra in och vi rullade i väg mot Sigtuna med vår lilla klunga, 7man hade slutit upp.

Tempot var bra, vi pendlade mellan 35 och 45km/h till Upplands-väsby och alla gick runt i klungan, jag tror att Staffan tog mest vind för dagen. Fartökningarna och skyltspurtterna avlöste varandra. Jag och Staffan fightades i en 800m spurt om Upplands-Väsby skylten, det är en lurig rackare, först kommer själva tätortsskylten och sen ytterligare 50m längre bort kommer den gamla blå ortsskylten. Jag knep den första och Staffan den andra.


Regnet hängde i luften och både jag och MLarsson började bli lite krokiga av för lite träning och för hög fart med för många ryck. Farten sjönk något för att ingen skulle tappa rulle.

Vi var snabbt i Sigtuna där det blev fika på Tant Brun, servetriserna var lika vackra som vanligt. Det blev det "vanliga" cykelfikat för mig, en kaffe, en Cola och en brie/salamimacka.

Vi rullade vidare på de små fina, slingriga vägarna ut ur Sigtuna och vidare ner mot I1's millitärområde, jag och Micke hade storaproblem och hålla hjul och vi zackade efter något i motvinden. De andra väntade utanför grindarna där de kommit ikapp tre andra cyklister, Lelle, Thomas och en kille som jag inte hade träffat förut. Vår lite större klunga rullade vidare, efter någon km var jag hemma och de andra fortsatte också hemmåt. Ca 9mil stod min mätare på och ett snitt på precis dryga 30km/h, en klen medelhastighet som bara kan bli bättre. På Tisdag blir det träning igen.

Tack för sälskapet på dagens runda!

3 kommentarer:

mattel sa...

tack själv för rundan. det var ingen dålig spurt som du och staffan drog iväg på.. jag undrade vem som tog en riktig 'kompisförning' där framme men sen insåg jag vad ni pysslade med. :)

Patrik Skolling Möller sa...

Mina ben hade inte vaknat i UV. ;)

Fin runda hur som. Tack för sällskapet.

-Skog

Anonym sa...

mycket intiresno, tack