onsdag 16 december 2009

Sprocket Procycling

Sprocket Procycling är Magnus Bäcksteds "nya" lag. Det är egentligen ett vidarebygge på Team Cyclesport.se - Magnus Maximus Coffee.com som laget hette förra året. Magnus är själv den största sponsorn genom sitt kaffeföretag Magnus Maximus Coffee.com.

Målet är en start i Tour de France 2015. Vägen dit kommer att vara lång och hård. Laget är idag ett Continatal lag. För att få starta Tour de France måste man tillhöra antingen ProTour eller "Proffesional Continental" och ha wildcard status.
För att nå någon av de två högre divitionerna så måste det till mycket pengar men också sportsliga framgångar. För Proffesional Continental så brävs det en årsbudget på ca 50miljoner svenskakronor eller mer, ProTour kräver nästan det dubbla. Vägen dit blir som sagt lång och tuff, framförallt för Magnus och de övriga i lagledningen.

Laguppställning för 2010:
Jack Anderson(Aus)
Russell Hampton(GBr)
Joe Perrett(GBr)
Niklas Gustavsson(Swe)
Freddy Johansson(Swe)
Richard Larsen(Swe)
Filip Rudenstam(Swe)
Alex Wetterhall(Swe)

Laget kommer att tävla på Nishiki's Team Carbon, vilken tempocykel det blir vet jag ännu inte. Troligtvis kommer Nishiki att ta fram en lagom till säsongsstarten.

Lagets hemsida hittar du här.

Stöd dem gärna genom att köpa lite kaffe! Klicka på bilden så kommer du till Magnus Maximus Coffee hemsida.


Nu hoppsa jag på två saker, att de hittar de sponsorerna som krävs för att ta sig vidare och att tröjorna blir snyggare än 2009.

1 kommentar:

Patrik Skolling Möller sa...

Kul med ett nytt lag men fan vad fula kläder Magnus har... :o