lördag 19 juli 2008

The dirty little snake

Det här kommer inte att handla om vilken liten ofarlig orm som hälst utan om en riktigt farlig rackare. På håll ser den inte mycket ut för världen när den ligger ihopringlad. Låt dig inte luras, Cobran är falsk och opålitlig. Plötsligt så reser den sig och attackerar, snabbare och explosivare än någon annan.

Il Cobra
Den lilla ormen Riccardo Riccó är vad det här inlägget handlar om och inte Kobran som djur.
Riccó har gått under smeknamnet Il Cobra, ”Lilla Cobran”, sedan junior tiden p.g.a. blixt snabba attacker. Efter den fjärde etappen i årets Tour de France gav han oss ytterligare en andledning till att bibehålla smeknamnet, falskheten hos en orm besitter även Riccardo Riccó.

Han har lurat många av oss, han framstod som den nya generationen inom cykelsporten tills för bara några dagar sedan då nyheten att Riccardo Riccó testats positiv för tredje generationens EPO, CERA (Continuous Erythropoietin Receptor Activator). Riccó har tidigare anklagat flera andra cykelstjärnor för doping och fördömt dem som testats positiva men efter etapp 4 så var det hans egen tur att hamna vid skampålen.

Robert Hunter, den sydafrikanske spurtaren i det skandalomsusade och nedläggningshotade laget Barloworld satte igår ord på folks tankar på sin hemsida, http://www.robbiehunter.net/

“Then you get this idiot Ricco who shoots off his mouth about how good he is and he is the best and has demonstrated it many times, then after years of actually being spoken about how he risks and should not be touched with a smelly stick he goes positive (about time).

He needs to be punched in the nose for his arrogance. Just remember how he made so many accusations to Contador in the Giro mean while he is the dirty little snake.. Idiot..”

Testet
B-provet är ännu inte klart men det är ytterst sällan som ett B-prov inte fastställer resultatet av A-provet. Testet för CERA är helt nytt och framtaget av tillverkaren av medicinen. Tour de France arrangören ASO hemlighöll att man fått tillgång till testmetoden och därför kan vi nog få se flera positiva tester i årets tävling. Medicinen CERA är framtagen för att hjälpa människor och djur som producerar för få röda- blodkroppar. De rödablodkropparna ”transporterar” syre ut till musklerna, mer syre ger en effektivare och mer uthållig muskel.

CERA kommer troligtvis att ersätta EPO helt då det endast behövs en injektion i månaden istället för en till två injektioner i veckan med EPO och rEPO. Det positiva med den nya medicinens verkningstid är ur dopingjägarnas synpunkt testtiden. CERA kan spåras under dubbelt så lång tid som EPO, upp till 10dagar efter injektion och det nya testet sägs vara mer tillförlitligt. Det återstår att se vad idrottens skiljedomstol CAS säger om saken.


Comeback?
Jag hoppas att vi slipper se Riccó i proffsklungan igen, det är inte enbart dopingen i sig som ligger bakom min åsikt. Normalt sätt så är jag för att ge alla en andrachans men i det här fallet så är det inte bara lögnen som är problemet, det är anklagelserna om fusk mot andra som är framförd med sådan avsky som gör Riccardo Riccós brott värre än andra simpla fuskares.

Jag har aldrig gillat ormar och framför allt inte kobror!

Disclaimer: Jag tar tillbaka allt och hävdar motsattsen om B-provet, mot förmodan, skulle visa sig negativt.

4 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Jag som just hade hittat en ny favorit. Jag läste en intervju med honom i Pro Cycling, där var han riktigt skön, och kaxig. Sporten behöver kaxiga profiler. Men åter igen så blir man besviken. Vilken sopa.
Men en kille som jag hela tiden gillat är Cunego. Nu har han en svacka och kör dåligt. men det måste å andra sidan bara betyda en sak, han är inte fullproppad med skit.
Nu väntar jag bara på ett långt hyllningsinlägg till CSC. Jävlar vilket starkt lag. Årets tour är riktigt bra. Ska bli sjukt spännande på lördag när de kör tempot.
/Johan

Markus Lindholm sa...

Mitt första blogginlägg var faktiskt om en av de mest annonyma cyklisterna i klungan, Sastre.
http://rocksblogg.blogspot.com/2007/09/el-chupete.html

Nypan sa...

Och vips, så erkände också äcklet att han varit dopad. Och Sen att Piepoli erkände nyttjandet av otillåtna medel i stallets interna utredning gör ju inte hans vinster de senaste åren mer trovärdiga. Nånstans har det faktiskt känts som om inte han heller haft rent mjöl i påsen ( blodet )
Idioten Ricco & co, gör ett antal människor med familjer arbetslösa, när sponsorerna nu drar sig tillbaka. Han borde bli betalningsansvarig även inför dom.
/N

Markus Lindholm sa...

Tur i oturen eller hur man nu ska uttrycka det att de redan har en ny sposor, "American Beef" men det är kanske vad man blir när man har käkat för mycket piller och pulver.