måndag 24 september 2007

El Chupete

Carlos "El Chupete" Sastre gick igår imål som total 2a i Vuelta a España. Det här blir en kort hylning till den 32-årige Madrid-sonen som alltid placerar sig väl i de stora tourerna utan att synas eller höras i media.

Förra året körde han alla tre tourerna, Girot som hjälpryttare åt Ivan Basso, touren och Vueltan som kapten för sitt danska lag, CSC. Placeringssiffrorna talar sitt tydliga språk, Girot(43), Touren(3) och Vueltan(4). I år skippade han Girot för att sattsa helhjärtat på Touren och hemma tävlingen, Vuelta a España. Resultaten blev åter bra, Touren(4) och Vueltan(2). Trotts alla fina placeringar vet ytterst få svenskar vem den tystlåtne spanjoren är. En pall placering i världens största, årligen återkommande sport arrangemang är inte stort nog för att få uppmärksamhet här i cykelns U-land.

Det jag beundrar Sastre för är att han kämpar på i det tysta, utan några kända diva later, han vinner nästan aldrig men han är trotts det nästan alltid med i toppen, han kämpar, sliter och ger aldrig upp. Tempotkörningen är hans stora akilleshäl, det är där han förlorar segern i treveckors-loppen, visst han har blivit bättre och förbättrar sig ständigt, det räcker inte för att vinna Tour de France men nästa år står han överst på prispallen i Madrid.





1 kommentar:

Johan Mölleborn sa...

Ha ha ja där ser man. El chupete. Riktigt kul att han äntligen fått den utmärkelsen han förtjänar. Men utan det hyperstarka CSC-laget hade det inte gått.
/J