onsdag 7 maj 2008

Lagen i Girot, del8

CSF Group Navigare är ett litet Italienskt lag som funnits med i proffsklungan en tid. Laget får oftast bara visa upp sig en gång om året för den stora internationella cykelpubliken och så även i år. CSF Group Navigare sponsrades av Panaria förra året.

Laguppställning:
Emanuele Sella
Fortunato Baliani
Maximiliano Richeze
Luis Felipe Laverde
Julio Alberto Pérez Cuapio
Filippo Savini
Matteo Priamo
Tiziano Dall'Antonia
Domenico Pozzovivo

Kapten är Emanuele Sella som flera gånger placerat sig bra i Girot och även funnit ett par riktigt hårda bergsetapper. Sella kan inte vinna, han saknar tempostyrkan men han kan nå en top10 plats i sammandraget.

Spurtare i laget är Maximiliano Richeze som är stabil i spurterna. Förra året var han 2a på tre etapper, vid alla tillfällena efter Petacchi. I år får Petacchi stanna hemma och sota för sin övermedicering. Jag tror att Richeze vinner poängtröjan i år.

Laget är starkt i bergen och deras spurtare, Richeze, klarar sig på egen hand i spurterna. Segrarna bör komma men i sammandraget går det inte lika bra. CSF Group Navigare är ett sånt lag som behövs för att sätta färg på en stor tour.

Richeze får se sig spurtbesegrad av enbart Petacchi för tredje gången under Girot 2007. Richeze samlade ihop 7st top10 placeringar under Giro d’Italia 2007 och slutade fyra i poängtävlingen.

Inga kommentarer: