fredag 7 maj 2010

Giro d'Italia och en liten tävling

Imorgon smäller det! Årets första 3-veckors tour startar, Giro d'Italia startar i Amsterdam. Ja just det i Nederländerna. De tre första etapperna körs på holländsk mark.


TV-Tider hittar ni här: TV-Tider
Startlista hittar ni här: Startlista
Banprofilerna hittar ni här: Banprofiler
Tävlingens hemsida: Hemsida

Favoriterna till totalsegenr är få, Evens, Basso, Nibali, Sastre, Cunego, Garzelli, Scarponi och Vinokourov. Det finns självklart ett par andra utmanare om skulle kunna slåtill t.ex. Bruseghin, Vandevelde, Wiggins och Moncouti. Jag tror inte alls på Simonis comeback, det skulle var uppför Zoncolan i så fall.

Trots återbud från två av världens bästa spurtare(Benatti och Oscar Freire) så ser det ut som om det kommer att bli hårt att knipa en spurtseger. Spurtarna på plats är framförallt: Greipel, McEwen, Cooke, Brown, Petacchi, Hondo, Farrar, Modolo, Duque och Henderson. Starkaste lagen för spurterna är utan tvekan HTC-Columbia, Garmin och Sky.

Bäst support för att vinna totalt kan Basso räkna med, Liquigas är på pappret mycket starkt. Scarponi och Vinokourov kan också räkna med att ha sällskap långt upp i bergen av sina hjälpryttare. Sämre ställt är det för Evens och Sastre som kommer att behöva klara sig på egenhand. Evens har vanan inne.

Sämst
Jag brukar alltid ta mig friheten att såga några lag. Det brukar bli tre av de fyra franska lagen men så blir det inte den här gången. Dagens sågning får Rabobank, Omega Pharma och Quick Step som alla kommer till start utan någon av sina stjärnor. Det finns andra lag i världen som med glädje hade tagit deras startplats och mönstrat starkare laguppställningar. Att Saxo Bank klarar sig från en sågning är bara för att tävlingens enda svensk, Gustav Larsson återfinns i deras startuppställning.



Så till tävlingen,
Vinsten är som vanligt ett par sprillans nya Continental GP4000s kanttrådsdäck.

Reglerna är enkla:
Svara med din gissning, ditt namn och din mailadress.
En gissning per person.
Först med rätt svar vinner.
Senast den 22maj skall du ha svarat.
Eventuell vinnare i stockholmsområdet får hämta däcken i Bromma. Till övriga delar av landet kommer de med postpaket.

Frågan är enkel, vem tar bergspriset på toppen av Passo di Gavia?
Passo di Gavia är årets Cima Coppi, det högsta berget i Girot. Det har arrangören slängt in på den näst sista etappen tillsammans med en massa andra trevliga små kullar.

Hela etappen ser ut såhär:

Mitt tips för att behålla däcken själv är Sylvester Szmyd i Liquigas - Doimo.

Mycket nöje önskar jag!

8 kommentarer:

Rikard sa...

Garzelli går för bergspriset och tar hem Cima Coppi.

Johan Andersson sa...

Wiggins kammar sina polisonger och flyger upp.

Björn Rundström sa...

Sastre. Jag skulle ju också säga Garzelli, fast med förbehållet att han inte behöver pinka före nästsista etappen... Så därför tar vi Sastre, han attackerar Evans som är i rosa på ett snyggt sätt, men det kommer inte att räcka.

Anonym sa...

Kul med tävlingen!
Jag tror Domenico Pozzovivo plockar hem det.
Anders Löfberg
anders.lofberg @ gmail . com

Daniel Rehnström sa...

Jag tror stenhårt på Vladimir Karpets.

daniel . rehnstrom @ gmail . com

derfirk sa...

Hej Markus!

Vi har ett litet motionslopp på G i Sundsvall oxå :)

Välkommen till Sundsvall Classics, Sveriges kanske roligaste motionslopp på cykel.
Välj 73, 104 eller 187 km. Motionsloppet är till för alla och Du väljer själv Din sträcka efter just Dina förutsättningar. Gammal som ung, motionär som elit - Alla är välkomna.

Sundsvall Classics tar Dig med på en fantastisk resa genom den unika terrängen vårt landskap har att erbjuda. Loppet blir ett folkligt arrangemang med målgång mitt i Sundsvalls Gatufest. På plats i målområdet finns leverantörer, cykelbutiker och specialister. Naturligtvis kommer Du att hitta mat (ingår i startavgiften), underhållning liksom alla andra spännande och roliga aktiviteter Gatufesten har att erbjuda. Vi kör den 10 juli."

Titta in på hemsidan www.sundsvallclassics.com som vi uppdtarerar med mer info eftersom.

MVH Fredrik Olsson Sundsvall Classics

Anonym sa...

Damiano Cunego vinner bergspriset. Vinner inte han så vinner nån annan det.

/Ari Iivonen

Markus Lindholm sa...

inga däck den här gången heller.