söndag 30 maj 2010

Flickvarvet by night

I onsdags kom Toni på den lysande iden att vi skulle cykla det korta varvet runt Mälaren, på natten. Självklart uppkom iden under ett av våra planeringsmöten i klubblokalen. Många skulle med men tillsist blev vi bara fyra, Toni, Danne, Mattias och jag.

Efter en liten felnavigering påväg ut ur Stockholm trycktes farten upp. Danne började med att ta en 10km förning.
Någonstans på Södertäljevägen


Ett par rådjur passade på att springa över vägen bara ett par meter framför Toni. I Södertälje blev det en stående fika på Shell, en gammal bulle och en cola satt fint.
Toni drar

Vi rullade på i bra fart mot Strängnäs som vi kom till strax efter kl1. Självklart körde vi fel, det hör ju till att vi gör det just i Strängnäs. Efter lite allmän förvirring var vi på rätt spår igen. Alla gick med runt i klungan men Danne och Toni tog längst pass i fronten. Precis innan Enköping blev mina lår lite sura under en jätteförning av Toni, tur att vi kom in i byn och farten sjönk.

Snabb stopp utanför garnisonen för att lätta på trycket, byta batterier och trycka en bar. Byns fyllon var ute och röred på sig, de flesta verkade tycka att bil var ett lämpligt färdmedel efter en kväll i folkparken. För några gick det lite ostadigt.

När vi svängde av 55 började det ljusna och när vi kom till Bålsta för en fika på gourmethaket Shell kl3:30 var det ljust. Danne hade kollat med Welcome Hotell i Barkarby när de skulle börja servera frukost. Kl6 öppnade frukosten, vi var grymt tidiga. Danne ringde och charmade Johanna som lovade att fixa frukost till 5. Vi tog en långfika innan vi rullade vidare.
Solen går upp över lilla Paris


Efter Aspviksbaken sjönk tempot något, jag var mentalt klar, passerade bara några hundra meter hemifrån. Toni knep Barkarbyskylten med två cykellängders marginal till mig. Hur tänkte dom när dom byggde den där rondellen som tar ner farten precis innan spurten?
Slitna gubbar

Smarrigt efter 20mil på sadeln


Tack för en god tur!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt mosig i benen efter nattens gubbfest:-) Frullen satt ju som en fläskläpp!

Johan Mölleborn sa...

Mulligt värre. Synd att jag inte kunde hänga med.
/J

Anonym sa...

En härlig genomkörare. Fina lååånga körningar av alla genom en underbar natt! Benen var pigga i slutet :-)

/Toni

Patrik Skolling Möller sa...

Och inget regn. Fan. ;)

Det går fler tåg... Fast dom där mackormna såg lite tunna ut tycker jag ?!
Imponerande att du ej vek av hemmavid Mackan.

-Skogling