torsdag 22 oktober 2009

Contador är fri


Alla cyklister i följande lag: Astana, Caisse d'Epargne, Saxo Bank, Team Sky och Eusktaltel-Euskadi är fria att bryta sina kontrakt då lagen inte föjlt UCIs regler vad gäller ProTour licensen. Lagen har till den 20november på sig att kompletera sina ansökningar vilket b.la. innefattar bankgaranti, minst 12 signerade ryttar kontrakt, budget och sponsorkontrakt.

UCIs pressmeddelande hittar du här.

Enligt UCI regel: 2.15.139 Artikel: 8.1.f, "if, on 20 October of the year preceding a year of registration covered by the present contract, the UCI ProTeam has not submitted a registration file containing the essential documents," the rider may terminate the contract "without notice or liability for damages".

Contador har inte gjort någon hemlighet av att han vill lämna Astana, trots att lagledningen gjort allt för att behålla honom, b.la. genom att kontraktera "nya" hjälpryttare då Armstrong har tagit med sig de flesta stjärnorna till The Shack.

Nya cyklister i Astana är Paolo Tiralongo(8a i årets Vuelta), Davide de la Fuente(vinnare av berga tröjan i Vueltan och bärare av den samma i TdF vid två tillfällen).
Det ryktas också om att Gilberto Simoni kommer att skriva på för Astana innom de kommande veckorna tillsammans med Giampaolo Caruso, Ruben Plaza, Enrico Gasparotto och Gorazd Stangelz.

Contador har stående kontraktsförslag från Quick Step, Caisse d'Epargne och Garmin-Slipstream. Var får vi se Contador nästa år? Väljer han pengarna i Astana eller blir det ett annat alternativ?

3 kommentarer:

Tille sa...

Se där, det hade jag missat. Det kan bli lite intressant.

Johan Mölleborn sa...

Det vore kul om han kom till ett bra lag som backar upp honom till 100% så han kan slå Armstrong. Tycker lite synd om honom. Han har vunnit Touren 2 gånger men fick ändå ingen respekt av Armstrong.
/J

Markus Lindholm sa...

Saxo Bank har nu fått sin licens.

Jag hoppas att Contador hamnar i Caisse d'Epargne som har rekruterat starkt till i år. De kommer att bli farliga i alla etapploppen.