måndag 13 oktober 2008

Hatthyllehunden Bernhard

Jag har gått igenom några olika djur i den här bloggens korta historia, det har varit bergsgetter och ormar. Nu har turen kommit till hatthyllehunden.


Hatthyllehunden härstammar från bergstrakterna i Österrikiska Tyrolen. Den trivs allra bäst bak på hatthyllan i en sedan av äldre årsmodell och bör stanna där. Hatthyllehunden föreställer vanligtvis en St. Bernard men i just det här fallet kan vi stryka St.

Ja, vi är där igen, CERA. Nu finns det inte många misstänkta prover kvar från årets Tour de France för idag var ytterligare en analys klar, Bernhard Kohl torskade också han för tredjegenerationens EPO, CERA. Bernhard Kolh vann bergspriströjan i årets Tour de France.

Det här inlägget är inte planerat på något sätt, jag hade tänkt skriva om värvningarna inför säsongen 2009 och hylla Silence-Lotto-Q8 för lagets finfina värvningar, nu hoppar jag över det. Kohl lär inte ha något kontrakt att kvittera ut för nästa säsong. Det bör bli 24månaders avstängning.


Nu finns det ”bara” fyra tester kvar för omanalys, jag undrar vilka namn det rör sig om. Ryktet och observera just att det är ett rykte säger att en av dessa prover kommer från en CSC-cyklist och ett annat från en Team Columbia-cyklist.

Cyklister som fastnat i AFDLs tester för EPO 2008:
Manuel Beltran(EPO)
Moises Duenas(EPO)
Ricardo Riccó(CERA)
Leonardo Piepoli(CERA)
Stefan Schumacher(CERA)
Bernhard Kohl(CERA)
Emanuele Sella(CERA)

Det finns idag 4st blodprover tagna under Tour de France kvar för AFDL att analysera. Jag tror bestämt att de fått ordning på labutrustningen.

Team Deutsche Telecom/T-mobil dopingens högborg?
Det verkar inte bättre cyklist efter cyklist från det gamla magentafärgade laget fastnar i kontroller eller hamnar i stormväder p.g.a. att deras namn dyker upp i föga smickrande sammanhang.

Jag gillar ju att lista så här kommer en lista över cyklister från det forna tyska laget som varit dopade eller figurerat i en dopingutredning.

01 Bjarne Riis
02 Jan Ullrich
03 Eddy Mazzoleni
04 Matthias Kessler
05 Alexandre Vinokourov
06 Serhiy Honchar
07 Patrik Sinkewitz
08 Oscar Sevilla
09 Rolf Aldag
10 Erik Zabel
11 Santiago Botero
12 Danilo Hondo
13 Stefan Schumacher
14 Jörg Jaksche
15 Georg Totschnig
16 Bernhard Kohl

Det var 16 namn som jag kunde plocka ur huvudet, det finns säkert fler från de gamla laguppställningarna.

Alla är inte dömda för doping eller erkänt doping, t.ex. Georg Totschnig. Han figurerade i den österrikiska skandalen med skidskyttar och cyklister som började uppdagas i vintras. Utredning pågår fortfarande. Serhiy Honchar fick sparken från T-mobil efter att ha uppvisat ovanligt höga och ojämna blodvärden.

I Tyskland ska man tydligen utreda Freiburg kliniken mer ingående. Freiburg kliniken var de som bistod Telecom/T-mobil med medicinskexpertis. Patrik Sinkewitz som torskat på syntetiskttestosteron har erkänt att han mottagit bloddoping på ovan nämnda klinik.

Adamsson och Vacchi har pratat om att förbjuda den gamla generationens cyklister från allt tävlande på elit nivå. Jag är inte villig att sträcka mig så långt, men förbjud alla som tillhört Telecom/T-mobil i någon form eller som vet var Freiburg ligger på kartan att komma i närheten av en cykel.

2 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Det är så jävla trist när den ena killen efter den andra åker dit. Jag tyckte det var så kul att se på Sella när han tokryckte i bergen på Girot. Inte riktigt lika kul när de hade tittad närmare på testerna. Jag vill se fram emot Lances come back, men det känns inte så fräscht det heller.
På lördag blir det öl och bastudopning. Det är i alla fall nåt att se fram emot.
/J

Anonym sa...

lol,so nice