söndag 26 juli 2009

Fikarunda

I morse, eller ja om vi ska vara korrekta, i förmiddags cyklade Danne, Nypan och jag upp till Alsta trädgårdar, en riktig fikarunda. Alsta har kanonfika!

Vi rullade iväg i makligttempo som så smårningom steg när de blå skyltarna började dyka upp och med dem kom självklart skyltspurtarna. Nypan bortförklarade den första med att han bara har compact-vevparti så han kan inte cykla så snabbt :-) Danne knep den skylten hur som hälst.

Motvinden bet i ordentligt över felten strax innan Örsundsbro, Nypan tog en jätteförning och jag och Danne förberedde skyltspurten men till ingen nytta. Örsundsbroskylten var borta!

Danne visar vilket fikaproffs han är.

I Alsta blev det Marängtårta OCH cheescake för mig, det satt som en smäck. Åskan hördes i bakgrunden så vi skyndade iväg hemmåt.
Farten steg ordentligt, Danne tog en jätteförning, 11km tror jag. Mätaren låg runt 40. De svarta molnen närmade sig från alla håll och kanter. Jag hatar regn.

I Gälsta tog Nypan dubbelskylten men Gälsta tog hans fart. Vi rullade vidare lite lungnare och tog den vanliga avstickaren ut mot Skokloster och sedan ner över Hofets tempobana. Danne sa att han skulle göra ett uppdrag för Håtuna skylten, han drog och drog. Det finns ingen Håtunaskylt.

I Brunna delade vi på oss och jag åkte hem och la mig i soffan framvör sista etappen i Tour de France. Cavendish är lite spurtsnabbare än vad jag är.

Tack för en god tur!

2 kommentarer:

Nypan sa...

Rätt härlig runda trots allt, även om jag var både trött och osedvanligt gammal igår.
Fikat i Alsta är verkligen toppen, och Danne visade stor klass när det gällde fika.
/N

Anonym sa...

Vad mysigt ni såg ut att ha! Men det vet väl alla att Danne i princip bara är bra på att fika.....