söndag 17 januari 2010

TDU och dag 6 och 7

En dag försent, inte för att det spelar någon roll alls. Jag vill också passa på att påminna alla att imorgon börjar Tour Down Under. Lance, Evens, Valverde, Griepel, Davis m.fl. står på startlinjen. Enda svensk är Jonas Ljungblad i Omega Pharma Lotto.

Hela startlistan hittar ni här:
Startlista TDU 2010(ProTour)

Tour Down Under är en tävling för spurtarna, men med lite tur kan en utbrytning hålla. Astana, Columbia och Sky har de starkaste spurtarna och riktigt åkstarka uppställningar så utbrytarna får det svårt. Jag tror att Gripel eller Steegman tar hem totalsegen men vill också passa på att varna för en ung sprinter i Milram, Wim Stroetinga. Han kanske inte riktigt klarar av ett etapplopp ännu men han är en riktigt snabb sprinter.



I förracet, Cancer Council Helpline Classic, där hela startfältet från TDU traditonsenligt ställer upp vann Greg Henderson(Sky) före lagkamraten Chris Sutton. Sky tog därmed en dubbelseger i sitt första race som landsvägs lag. Team Columbia och Katusha jagade in alla utbrytnignar och kontrolerade racet.





Dag 6
Fredagar är för det mesta vilodagar, så också idag.

Frukost
Tre ostmackor, rågbröd. Te och ett glas Berocca.

Lunch
Lax, pasta med odefinerbar sås, det påstods att det var vittvin i den? Kanske diskvatten. Plus en tallrik sallad(Vitkål, morötter, groddar), två bitar vitt bröd. Vatten till maten.

Middag
Bakadpotatis, skaldjurs i vin, tummen upp. Sallad(tomat, Paprika, gurka, avocado, ruccola). Dricker två glas vittvin och vatten.

Övrigt

Tre koppar kaffe, svart.
En Duvel(öl).
En La Troffette(öl).
En Hibernational(öl).
Ca 6cl Bowmore Enigma(Whisky)


Dagens träning:
Vilodag.

Övrigt:
Knallade som vanligt till och från tåget, ca 20min enkle väg, 40 total.



Lördag, dag 7
Skitmycket att göra på jobbet, det blev ingen lunch alls. Träning innan frukost, något som jag inte brukar göra, jag är ju så morgontrött. Bortbjuden på middag men går tidigt, 4 och en halvtimmes sömn gör sig påmint.

Frukost
Tre ostmackor, rågbröd, ett ägg. Te och ett glas Berocca.

Lunch
Hann inte äta, för mycket att göra på jobbet. Det blev en proteinbar(Gym line, från Enevit)

Eftermiddagsfika
Fem mackor med ost och korv, en mjuk chokladkaka med kokos. Kaffe.

Middag
Quinoa sallad med böner, fläskfilé med grönsaker till. Sallad(tomat, gurka, groddar, ruccola). Dricker ett glas röttvin och vatten.

Övrigt
Fem koppar kaffe, svart.



Dagens träning:
Ca. 30minuters löpning innan frukost. Medelpuls 168 men det gick ändå långsamt, jag skyller på underlaget, på modd blir det lite extra jobbigt.

Övrigt:
Knallade som vanligt till och från tåget, ca 20min enkle väg, 40 total.

Söndag morgon.
Vikt 69,3kg samma som för två veckor sedan. Förra veckan kanske det blev något galet med vågen? Inte för att det spelar någon roll egentligen.

Inga kommentarer: